Hvorfor ikke...?

                                                  

Det er nå jeg skal fortelle deg om dagen min. Bable i vei om det meningsløse dilldallet jeg har bedrevet den med. Sannheten er at dette faktisk har vært en av de bedre dagene hittil i denne uken.. And it goes a little something like this;

Dagens store plan var å besøke diverse Fretex-butikker sammen med min mor, noe som medførte at jeg måtte stå "tidlig" opp. Kl. 13 that is. Fretex viste seg å være et genialt sted å være akkurat i dag, for man fant hele tre (!!) nyttige ting i den første butikken man besøkte; En goblet i keramikk (excellent til å drikke mulled wine fra [man kan drømme seg til fantasy-land] ), en bok av Robin Hobb i hardback (The mad ship) og en film ved navn Prozac nation (som man blir ganske deprimert av å se...). Sum: 87 kr
I den andre Fretex-butikken man valgte å besøke (den i gågaten) fant man en kjole i burgunder ull som ville ha latt en skli rett inn i en hver fantasy-verden. Så sant den verdenen er litt verdagslig-ish. Er litt LotR-aktig og ville passet perfekt til å queue for billetter i (sammen med kappen til meg). Den har ikke flagrende armer eller noe, but it suits me. Håper sterkt på en Hobbiten-kø.. Enn så lenge.. (man skal visst ikke begynne å håpe før i 2006). Ze dress kostet meg 100 kr og det fulgte med en veske-sak og et skinnbelte.

Senere på dagen kjørte min kjære snille mor meg ut til Roger, der man så på episoder av Futurama man ikke hadde sett før, sammen med ham og C. Spiste oss gode og runde på pizza, chips og dip gjorde vi også. A good way to end the day (det rimte!!).

Nå sitter jeg altså her da med brillene på, (har jo sett film må vite. grett å få med seg hva som skjer på skjermen...) og undrer meg over hva jeg skal finne på i morgen... 
Nevnte jeg at jeg kan spille Concerning Hobbits på fløyten min?


Min oppskrift på Mulled Wine (for de som måtte bry seg)

-5 dl vann
-1/2 ts malt muskatnøtt
-2 kanelstenger
-1 ss nellikkspiker
-1,5 dl rødvin

Bank kanelstengene og nellikspikrene inni en pose (Helst oppå en skjærefjøl. Kjevle funker fint som bankeredskap) til du føler du har fått utløp for evt. aggresjon.
Kok krydrene i vannet til vannet er halvert og sil uttrekket (Ja, det skal bli skikkelig brunt og lukte som jul)
Tøm i vinen og varm det opp. IKKE la det koke, det ødelegger vinen. Det kan være smart å sile før det drikkes, siden muskatten er oppmalt.
Kan søtes med sukker eller honning (siden smaken blir litt bitter)

Ett ubesvart anrop

"Likte" du The Ring? Da er garantert Ett ubesvart anrop noe for deg.. Ble vettskremt. Japanere er virkelig flink når det gjelder å skremme vettet av meg. Jeg tillater meg herved å banne; Fy faen så redd jeg ble!!! På et stadium satt jeg egentlig bare å lo manisk, men det var fordi Camilla såg så sinnsykt morsom ut.. Jo, jeg er kanskje litt manisk av meg. Bare litt.
Kino-opplevelsen ville vært fantastisk om det ikke hadde vært for de små fjortisene som satt bak meg og folket. Klarte ikke å holde kjeft gjorde de. Hadde viljen vært der ordentlig ville jeg nok ha snudd meg og skreket til dem. Ikke som i et "hold kjeft for helvete!!", nei det ville nok ha blitt et ekte skrekkfilm-skrik. Kun av ren skjær frustrasjon. *undre seg over aldersgrensen på filmen* Neste gang raporterer jeg dem til kinopersonalet... (med "dem" mener jeg alle fjortiser på kino)

Om du ikke fikk sove om natten pga. The ring, vil nok denne filmen ha omtrent den samme effekten... Lykke til.. (ikke se den!!!) *være ganske vettskremt*For ordens skyld var jeg på kino med følgende artige personer: Mari, C og Roger

Etter kinoen fulgte man C og Mari til bystasjonen for så å vandre rundt i by'n med Roger til omtrent kl 23. Ble kjørt helt hjem av mammaen til Roger :D Er ganske fornøyd med det, siden jeg må betale for bussen (ungdomskortet er tomt...)

I morgen er det visst Nightwish-konsert på Torgallmenningen, sånn VG-lista-ting. Go figure

For de som måtte undre seg

Dette er da bøkene jeg kjøpte da jeg var i Irland

Assassin's apprentice - The farseer trilogy 1 - Robin Hobb
Legends - Misc. authors
Dawnthief - The chronicles of the raven 1 - James Barclay
A cavern of black ice - Sword of shadows 1 - J.V.Jones
Eragon - Inheritance 1 - Christopher Paolini
Abhorsen - Garth Nix
How to play the tin whistle (hehehe...)


Assassin's apprentice var fantastisk. Har store planer om å fortsette med the farseer trilogy. Tenker jeg tar meg en tur inn til Bergen sentrum i morgen, og ser om jeg kan finne den på Norli (min store drøm er å jobbe der. Store sjanser for å finne meg på Torgallmenningen 7). Kan bare ikke tro at jeg ikke har lest Robin Hobb før, hun er ekstremt flink til å beskrive.. Genial dame, som jeg garantert skal fortsette å lese bøkene til.

Orker ikke å skrive i Irland-turen i detalj (enda), trenger litt avstand (tid) fra det før jeg får til å skrive om den, få fram alt det flotte uten alle de silly dille-detaljene. VaVaVoom!

The return (finally?)

Da sitter jeg her da, på min sebrastripete kontorstol, og gumler Cadburysjokolade fra tax-free'en på Stansted. Hva annet jeg har med meg fra den O' store øyen?
-7 bøker
-Toblerone (hvit 6-pakning)
-Penny whistle (touristy eh?)
-Oppskrift på mulled wine (oh so tasty...)
-Et par sko fra accessorize (artige, hvite med grønne striper)
-En semsket skinnjakke (such a beauty it is..)

Nåja, er kanskje ikke verdens største turist, MEN jeg har tatt bilder!! *spille fanfare på penny fløyten sin* De er riktignok tatt med engangskamera, men det kan jo muligens blir bra?
Det man vil finne bilde av er:
-En trøtt Ingvild/Tingen evt. en trøtt Line/Red
-The cliffs of Moher (ubeskrivelig..)
-Connemara
-Mine foreldre (må jo ha noe vakkert å se tilbake på når de blir gamle og grå. Ehem..)
-Kris, Tingen og Red på benk (ventet på bussen)
-Trinity college i Dublin (Ganske sikkert med Odd, Danny, Red og Tingen innblandet på en eller annen måte)
-Dublin

Tenk å hete Odd i et engelsktalende land.. Eller enda verre; Wenche.. *riste på hodet*Stansted er stedet aa vaere!!

Staar naa paa en slik en internett-sak paa stansted.. Venter paa flyet til Irland, ryan air faktisk. Koene til innsjekkingen er skremmende lange. ..Uff og huff.. kl. 19.25, Eire here I come!!
Tenker vi skal kjoepe oss litt tax-free greier jeg.. mruah..
*digge flyplass*
Naa maa jeg nesten stikke av gitt. Sjokolade!!! *vaere sjokolademonster*

Does the walker choose the path or the path the walker?

Lirael&Dog
Lirael & the Disreputable Dog


Ja, da var det dagen før dagen. I morgen reiser Kris til Eire!
Tingen har kjøpt te til Kris i England. Meg er litt happy. Ordentlig Engelsk te jo!
Farger for øyeblikket litt av håret lilla. Følte for en forandring og er faktisk ufrivillig blond. Tenke seg til... Irland skal bli bra; kjøpe meg masse nye klær, ridetur, møte Danny, gå på pub med tøffe mennesker, høre på at irske gutter snakker. Mulig at man har en liten fetisj der.. Skotsk, Engelsk, Irsk, Australsk. Gaaaanske tasty.
Har lest ut nesten alle bøkene mine, sant å si så er The Alchemist den eneste jeg har igjen (som jeg har lyst til å lese). Den skulle vel vare til jeg kommer til Stansted. W.H. Smith here I come!! Håper på å finne Abhorsen der, neste og siste del av serien jeg holder på med for øyeblikket. Nam.
Jaja, får vel pakke videre. Dere får alle ha en super sommer fremover!! Mulig jeg finner meg en nettkafé og får skrevet en liten post, men om det ikke skjer så "snakkes" vi om 2 uker.
Hjemreise: Søndag 25. juli (for de som måtte lure)


MD'er jeg har med meg i bagasjen (og egentlig alltid ellers også) 
Enya - Paint the sky with stars
Linkin Park - Meteora
Linkin Park - Hybrid Theory
LotR - Fellowship of the Ring soundtrack
LotR - The Two Towers soundtrack
LotR - Return of the King soundtrack
A Perfect Circle - Mer de Noms
A Perfect Circle - The Thirteenth Step
Tchum Tchum (maaasse rart)
Underworld soundtrack
The Beatles - One
Kaizer's Orchestra - Ompa til du dør
Kaizer's Orchestra - Evig pint

Ellers har jeg da noen klesfiller og en bok med meg. Evig interessant informasjon eh?

Donnie Darko

Fordi man ikke heeelt skjønte hvorfor Donnie Darko var ført opp som sommerkino, men ikke var på kinoprogrammet til Bergen Kino, sendte man mail til dem. The reply follows:

Hei.
Dette er en relativt gammel film som er tatt inn til landet for primært og vises i filmklubber. Oslo har valgt å sette opp den ene kopien som finnes i landet. Vi har ingen konkrete planer om det. Skulle interessen blant Oslos publikum bli stor, vil vi overveie å sette opp filmen.

Vennlig hilsen
Stein Sørensen
programsjef
BERGEN KINO


Oppfordrer alle til å sende klage... *telle sakte til 10 og puste rolig*


19 timer søvn? Er det så smart da?

Joda, da har man begynt å pakke til Irlands-turen. Utrolig mye finurlig man må ha med seg.. Merkelig nok blir jeg til 'pakkemonsteret' hver gang vi reiser noe sted. Helt ufrivillig vel å merke. Ender alltid opp med et tonn ting jeg egentlig ikke trenger å ha med meg, men som man kan komme til å trenge dersom ............(fyll inn passende nødstilfelle).

Enda ikke noe svar fra inntakskontoret.. Hva er dette for noe da? Ondskapen selv i brevform? Om det ikke kommer til i morgen må jeg få noen andre til å lese det for meg i telefonen når det kommer. *syte*

Hm? Reker til middag you say?

Byvandring

I dag har man - som man så ofte gjør- hatt seg en liten byvandring. Byen ble nytt sammen med C, Mari (ze Orkney freak[in a good way] ) og eventually Vinni (som preiker om å åpne bar i Barcelona). Ble for det meste sulling og picnic i parken utenfor Håkonshallen.
Enderesultat, avsviing av 100-lapp: 
                             Is til 3 stk
                             Et par fingervanter (mine selvlagde begynner å bli litt vel rufsete)
                             En Crispo

Noe mer husker jeg ikke. Solen har blitt utnyttet til det fulle, sort of.. Man spiste ihvertfall isen sin på fundasjons-saken til Christian Michelsen statuen (i solen I might add). Sniktittet jammen meg på en viss vokalist også. Fun stuff.

Ellers har man lastet ned The gods must be Crazy til papsen. Lo så han nesten trillet av stolen da han tittet på den. Han er litt merkelig den fyren, men hva annet er å forvente av en nordlending som har bodd i Bergen de siste 20 årene?

For øyeblikket har Kris vært oppe i 27 timer. Søvn hadde vært artig, men det frister likevel å prøve å slå sin personlige rekord på 48..

Noen som vet om det skal være japansk teksting på The last Samurai? (jeg har mine tvil)

3 dager til Eire!! (ca.) Og jammen meg kommer ikke el Tingum hjem i morgen. Sweet stuff.

Tirsdag 6. juli 2004 - Stemningsrapport fra Tingen

Ja-a, etter byturen i dag fant man en meget koselig hilsen fra Tingen i innboksen.
Here follows the account of Ingvild, Shieldmaiden of Edinburgh (for the day):

Hei hei.
Sitter naa paa nettcafe i Edinburgh. Jeg fikk pappa til aa kjoere oss opp hit. Vi gjorde en
dagstur utav det :D Genialt I tell you!
Har da altsaa vaert i omtrent halve landet. Oestsiden i det minste.
Fant ogsaa sverdet til King Arthur (excalibur eller noe saant)...kostet kun £125...men jeg fikk ikke lov aa kjoepe det pga shipping og saann...teit. Ja, det jeg skriver er veldig uten
sammenheng og saann, men jeg er vel utav trening...hehe :)
Menne, vi snakkes paa fredag eller loerdag. Og Irland paa soendag :D
Hils alle!!


(enkleste måten å få hilst til alle på, egentlig)


Tirsdag 6. juli 2004 - TDAT, igjen

Skribler igjen på NotePad, eller BloggPad som saken nå heter...
Dagen i dag har jo vært ganske konstruktiv. Ehm, jah, nettopp.. Oppsto kl 15.30 for å vaske min mors bil, var jo ganske interessant, men uansett hvor mye en snur og vender på det, så er ikke bilvask noe sexy. Bare ekkelt, vått og skummete :p
Kino har man jammen meg også vært på gitt. Trodde man skulle få oppleve noe nytt denne
gangen, men NEIDA.. bare fordi man kom litt for seint så var det bestemt at man skulle se The day after tomorrow, igjen (i mitt, Roger og C sine tilfeller). Overdreven bruk av ordet 'super' i den mest kritiske delen av filmen førte til at meg og C fikk en del latteranfall, noe resten av kinogjengerne sikkert ikke satte pris på. Kris tar gjerne lite hensyn til andre mennesker (når hun ikke kjenner dem bryr hun seg bare ikke). Kris burde kanskje skjerpe seg. Kanskje.
Etter kinoen ruslet man rundt på Bystasjonen/Bergen storsenter til 22.10, da bussen hjem tok av.
Turen 'hjem' (Kris må bli hentet om hun skal komme seg heelt hjem) ble brukt til å høre på C
forklare hva de driver på med i KF. Me found it interesting.
Torsdag skal man være med C igjen (roger tagger nok along). "Let's do lunch shall we?"

5 dager til jeg reiser til Irland!!


Mandag 5. juli - Død over sprayblogg!

Joda, da nekter sprayblogg meg å komme inn på serveren sin. Helt greit det, men hvorfor
tar det så lang tid før serveren er oppe/ ute og vandrer igjen? Just like drugses this.. Not
liking it at all.
Lørdagen ble tilbragt sammen med roger og Kjetil. Hadde det faktisk veldig artig, selv om jeg
måtte gå fra Ågotnes til Landro (faktisk ganske fin natur på turen ut). Ble vekket uhorvelig
tidlig på søndagen da.. 10.50.. grusomt tidspunkt. Ble kjørt til Ågotnes av Kjetil sin
(overraskende hyggelige) søster. Derfra tok man bussen til Straume sammen med K. Er ekstremt artig å mobbe han for stedet han bor på (anbefales om man kjeder seg på bussen).
Min mor hentet meg på terminalen og etter det var jeg visst bevisstløs (frivillig) helt til i dag morges.
Utrolig, men sant.

Har i dag rotet gjennom sakene mine i skrivebordsskuffene mine. Fant faktisk noe av interesse;
Sånn forsegle-ting ting. Sånn rød voks-aktig ting man smelter for å forsegle f. eks brev. Har også
en artig sak man trykker nedi det røde når det er flytende. Så, om du noen gang får et brev fra meg, så er det mest sannsynlig forseglet med noe rødt med en K trykt nedi, sort of.


Oh so bored..

Man skriver for tiden lite blogg, men hvorfor skrive om ingenting? Det skjer jo ikke noe, nå som mesteparten av mine venner har reist sin vei. Min heller urovekkende døgnrytme hjelper nok heller ikke på. Man skal visst være med sin bror (roger) i morgen. Mulig han klarer å underholde den stakkarslige lille sjelen jeg har blitt. Ehe.. Jah..
For øyeblikket sitter man her på rommet sitt og drikker kaffe mocca som man har laget selv. Følte seg jammen så snill at man laget en kopp til sin mor i samme slengen.
Fikk melding fra Tingen i dag (and I quote) :

"Jeg har nå fått 1 bok! Å for en nydelig bok det er... The football factory heter den. Genial! Jeg får ikke mange bøker. Pappa sa vi heller skulle bestille på amazon. Jeg kan leve med det. Meg og mamma er venner igjen :) Jeg elsker London! Fint vær er det også! Drikker kaffe på en café nå..yum"

Tenker jeg skal svare på den meldingen snart jeg =) London er verdens beste sted (i mine øyne). Oh so tasty.. Kanskje man skal prøve å få lagt juleferien der i år også? *smiske med foreldre*

Det skoleåret som har vært nå, tror jeg er det beste i mitt liv hittil. På ett år har jeg fått en hel haug med nye venner (inkl. en bestevenn til), venner jeg mest sannsynlig kommer til å ha resten av livet. Kjennes uansett ut som om jeg har kjent Tingen siden jeg var liten, alltid. En buddy spurte for lit siden om hvor lenge Kris&Tingen hadde kjent hverandre. Man svarte "siden august 2003". Buddyen ble litt forskremt. "Virker jo som om dere har kjent hverandre alltid jo! Tenker likt, sier det samme, oppfører dere likt..."
Lever på den der enda.
Har også fått meg en bror dette skoleåret. Kris, som alltid har vært enebarn, fant en bror i roger. Ikke misforstå, er ikke noe days of our lives intrige det her :p Vi er søsken, men har forskjellige foreldre. Strange eh?
Man ser egentlig på Tingen som et søsken også (og krangler ofte med henne som et :p).

Venter for tiden på svar fra inntakskontoret. Svar på om man kommer inn på skolen og linjen man vil.. Og om man gjør det, så krysser man fingrene for at man kommer i samme klasse som sine egne og likesinnede. Hvis ikke blir det nok en del MD-høring på meg neste skoleår...(forutsett at man kommer inn..).

Ida reiser fra oss. Vår alles kjære trønder skal være utvekslingsstudent i Alaska. Et helt år! Vi kommer til å savne henne alle sammen.. *planlegge avskjedsfest og gave* Grumf..
Hvor forlater alle oss?

9 dager til man reiser til Eire!!                                              
                                                                                  I'm watching you..
How's the summer treating you?

hits